fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ny chefsekonom på SKL

Publicerad: 29 augusti 2016, 12:06

Annika Wallenskog, chefsekonom på SKL.

Annika Wallenskog har utsetts till ny chefsekonom på Sveriges kommuner och landsting, SKL. Hon efterträder Bettina Kashefi som blir chefsekonom på Svenskt Näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Annika WallenskogSKR

Annika Wallenskog har utsetts till ny chefsekonom på Sveriges kommuner och landsting, SKL. Hon efterträder Bettina Kashefi som blir chefsekonom på Svenskt Näringsliv. Wallenskog har de senaste åren varit biträdande chefsekonom och analyschef på SKL, samt stf chefsekonom under en period.

Tidigare har hon bland annat arbetat som ekonomidirektör i Nacka kommun och på Uppsala läns landsting samt som kommundirektör i Vallentuna. Hon tillträder sin nya tjänst 1 september.

I samtal med Fastighetsnytt säger Annika Wallenskog att det ska bli jätteroligt att ta över posten som chefsekonom men påpekar att det inte blir så stor skillnad på arbetsuppgifterna då hon ju varit på SKL ett tag.

Hon lyfter fram kommunerna, regionerna och landstingen som oerhört viktiga samhällsaktörer.

– Kommunsektorn står för 25 procent av Sveriges BNP och viktiga funktioner i samhället sköts av kommuner och landsting. När det gäller välfärdssamhället spelar kommuner och landsting en mycket viktig roll. Problemet är att så få känner till deras stora ansvar för skolor och sjukvård och många har uppfattningen om att det är statliga åtaganden.

Annika Wallenskog är en av Fastighetsnytts regelbundna krönikörer och har dessutom medverkat i Fastighetsnytt Podcast.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev