Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Ny byggeneral i Stockholm

Publicerad: 23 september 2016, 06:18

Jonas Claeson

Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad. Han tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den 1 oktober och efterträder Torleif Falk som utsetts till ny stadsarkitekt.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt, han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden och även arbetat med att utveckla planprocessen.
– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh.

Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare.
– Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.