Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Nordic Choice till Midrocs nya hotell

Publicerad: 19 januari 2016, 12:30

Den framtida hotell- och kongressanläggningen. BIld: Midroc.

Midroc vann 2010 markanvisningen för att bygga ett nytt hotell i centrala Helsingborg. Nu står det klart att det är Nordic Choice Hotels som kommer att driva det nya hotellet.

Ämnen i artikeln:

Midroc FastigheterNordic Choice HotelsHelsingborg

Midroc vann 2010 markanvisningen för att bygga ett nytt hotell i centrala Helsingborg. Nu står det klart att det är Nordic Choice Hotels som kommer att driva det nya hotellet, genom Clarion Hotel.

Hotellet kommer att få 250 rum och en kongressal för 1 300 personer. Totalt kommer hotellet, som ritats av Jais arkitekter, att bli cirka 17 000 kvadratmeter stort.  I området byggs samtidigt cirka 150 bostäder och lokaler.

– Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Byggstart sker under 2016, och bygget beräknas stå klart 2020.

Annordia har varit rådgivare till Midroc vid utformningen av hotell- och kongressanläggningen samt rekryteringen av Nordic Choice Hotels som operatör.

Redaktionen

Källa: Midroc

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev