Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Nacka tillsätter ny stadsdirektör

Publicerad: 24 november 2020, 14:31

Nacka kommun tillsätter ny stadsdirektör. Det beslutades av kommunstyrelsen i Nacka under tisdagen. ”Ambitionen att vara bäst på att vara kommun är i sammanhanget väldigt passande”, säger han.


Nacka tillsätter Victor Kilén som kommunens högsta tjänstemän, ytterst ansvarig för att realisera politikernas beslut i verksamheten.

Victor Kilén är sedan 2014 kommundirektör i Vallentuna kommun och har dessförinnan haft en rad olika uppdrag inom förvaltning. 

Läs även: Räcker det att pressa byggkostnaderna?

Victor Kilén tillträder sitt nya uppdrag i Nacka under våren 2021 och kommenterar sitt nya jobb så här:

– Nacka är en utvecklingskommun i framkant med stadsutveckling i fokus. För mig som har ett brinnande intresse för samhällsutveckling och innovativa lösningar känns Nacka som det naturliga steget. Ambitionen att vara bäst på att vara kommun är i sammanhanget väldigt passande. Jag ser fram emot att verka för att förbättra och utveckla verksamheter och resultat, säger han i ett pressmeddelande.

Läs även: Stor detaljplan på gång i Sickla

Mats Gerdau (M) är kommunstyrelsens ordförande i Nacka och säger att huvuduppdraget som stadsdirektör är att ge Nackaborna maximalt värde för skattepengarna och fortsätta en stark och balanserad tillväxt i takt med både Nackaborna och miljön.

– Jag är glad över att få välkomna Victor Kilén till Nacka. Han kommer att tillföra ny energi i vårt arbete för att göra Nacka till den mest attraktiva kommunen att bo och verka i. Jag är övertygad om att Victor har de rätta egenskaperna för det arbetet, säger Mats Gerdau i en kommentar.

Victor Kilén efterträder Lena Dahlstedt som går i pension.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News