Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Mikael Lundström vd för NAI Svefa

Publicerad: 27 augusti 2012, 09:08

Mikael Lundström

Styrelsen för NAI Svefa har utsett Mikael Lundström till verkställande direktör.


Ämnen i artikeln:

SvefaMikael LundströmLennart Weiss

Mikael Lundström har det senaste året samarbetat med NAI Svefa i en roll som senior advisor. Han kom till NAI Svefa från Akademiska Hus där han var anställd i sex år, först som Regiondirektör Syd och därefter som vd och Koncernchef.  Han kontaktades i sommar där man diskuterade en ny roll på NAI Svefa.
-NAI Svefa har en bra potential. Man har en nästan unik sammansättning av tjänster från fastighetsutveckling, samhällsbyggnadstjänster, transaktioner, egentligen hela kedjan från råmark till säljbart objekt. En rolig mix som det ska bli kul att utveckla vidare. Sen kände jag att jag saknade den operativa rollen lite grand och det känns stimulerande att hoppa på igen, säger Mikael Lundström till Fastighetsnytt.

Under tiden som rådgivare har det handlat mycket om transaktioner, fastighetsutveckling, strategisk rådgivning och analys, en rolig roll tycker Mikael Lundström, där han arbetat lite närmare marknaden än tidigare. Vissa likheter ser han i den nya rollen som vd för NAI Svefa och tiden som koncernchef för Akademiska Hus.
– Uppdraget på akademiska hus handlade mycket om att samordna verksamheten och dra nytta av skalfördelarna. Det handlar en hel del om samma sak på NAI Svefa, att integrera och samordna så att de olika affärsområdena fungerar ihop på ett bra sätt, säger Mikael Lundström.

Mikael Lundström efterträder Lennart Weiss som bestämt sig för att gå vidare efter drygt fyra år.

– Jag är väldigt nöjd med åren på NAI Svefa. Vi har genomfört ett stort förändringsarbete och lyckats positionera NAI Svefa som ett offensivt företag med ett allt starkare varumärke och en tydlig profil som expert och rådgivare. Nu står företaget inför ett nytt skede och det är därför ett bra tillfälle att göra ett skifte, säger Lennart Weiss, i ett pressmeddelande.

Mattias Fröjd

Källa: Mikael Lundström, pressmeddelande NAI Svefa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.