Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Mikael Dolietis ny vd på Egnahemsbolaget

Publicerad: 13 april 2016, 05:18

Mikael Dolietis.

Foto: Egnahemsbolaget.

Mikael Dolietis blir ny vd på Egnahemsbolaget. Han kommer närmast från Familjebostäder, och ersätter tf vd Michael Pirosanto som åter blir vd på Gårdstensbostäder.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningGöteborgEgnahemsbolagetGårdstensbostäder

Mikael Dolietis blir ny vd på Egnahemsbolaget. Han kommer närmast från rollen som fastighetsutvecklingschef på Familjebostäder, och ersätter tf vd Michael Pirosanto som återgår till rollen som vd på Gårdstensbostäder.

– Jag är väldigt glad över att styrelsen i Egnahemsbolaget valde en koncernintern kandidat, säger Mariette Hilmersson, vd för moderbolaget Framtiden. Mikael är en duktig och omtyckt person med lång branscherfarenhet.

Egnahemsbolagets uppdrag är att bygga bostads- och äganderätter i Göteborg med fokus på bostadssegregerade områden. Tillsammans med andra byggaktörer deltar Egnahemsbolaget i BoStad 2021, ett samverkansprojekt som ingår i Göteborgs 400-årsjubileum.

– Det blir ett spännande och utmanande uppdrag att fortsätta med detta utvecklingsarbete tillsammans med mina medarbetare samt med nya och befintliga samarbetspartners, säger Mikael Dolietis.

Mikael Dolietis tillträder som vd 15 augusti. Michael Pirosanto, som varit tf vd i Egnahemsbolaget sedan 21 augusti 2015, kommer efter överlämning att återgå till att vara heltids-vd på Gårdstensbostäder.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.