lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Mikael Anjou får nytt styrelseuppdrag – ”Bra med olika perspektiv”

Publicerad: 28 september 2020, 11:49

Mikael Anjou tar plats i styrelsen för SaaS-bolaget Egain.

Foto: Nicklas Thegerström

Mikael Anjou får ytterligare ett styrelseuppdrag. Fastighetsnytt fick ett kort snack med den tidigare vice vd:n Einar Mattsson-koncernen tillika författaren till den uppmärksammade boken ”Den ineffektiva byggbranschen”.

Ämnen i artikeln:

Mikael AnjouProptech

AJ


För bara en månad sedan fick du ett styrelseuppdrag i Åke Sundvall Byggnads, nu får du ett styrelseuppdrag till i proptech-bolaget Egain. Är det din bok som gett resultat?

– Inte bara, men boken visar kanske att det kan vara bra att se saker från olika perspektiv, vilket även kan vara bra i styrelsesammanhang, säger Mikael Anjou till Fastighetsnytt. 

Läs även: Ville skaka om branschen – får styrelseuppdrag

Egain Group är ett företag som verkar inom marknaden för SaaS (software as a service) med ett program för digital styrning och energioptimering av bostadsfastigheter och offentliga byggnader.

Tom Even Mortensen, Egains styrelseordförande, säger i ett pressmeddelande att Mikael Anjou kommer att tillföra ett starkt ledarskap, insikter från branschen och kunna bidra till att ett ökat genomslag. Hur ser du själv på det här uppdraget?

– Både det här uppdraget och det jag har i Åke Sundvall Byggnads är kopplade till samhällsbyggnad och fastigheter. Det jag tycker är roligt med Egain är hållbarhetsaspekten, att man genom att digitalt koppla ihop fastigheter och styra dem på rätt sätt, kan sänka energikostnaden och därmed koldioxidutsläppen. 

Läs även: ”Så kan svenska bostäder bli klimatsmarta och spara miljarder” 

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev