Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Michael Wolf till Blackstone

Publicerad: 14 februari 2017, 12:48

Michael Wolf.

Michael Wolf, Swedbanks före detta vd, blir senior rådgivare på Blackstone. Finansjätten är just nu aktuell i Sverige, bland annat genom köpet av D. Carnegie & Co.

Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHemblaSwedbank

Michael Wolf, Swedbanks före detta vd som fick sparken för ett år sedan, blir senior rådgivare på Blackstone, skriver Svenska Dagbladet. Finansjätten är just nu aktuell i Sverige, bland annat genom köpet av D. Carnegie & Co.

I sin nya roll ska Wolf fungera som rådgivare i finansjättens europeiska del, där han ska jobba med rådgivning kring finansiella investeringar

– Det känns spännande att få ge råd till världens största private equity-investerare Blackstone. Jag kommer att fokusera på det jag kan, den finansiella sektorn, och göra det utanför Norden. Det känns lagom att börja med detta uppdrag som rådgivare eftersom jag vill finnas tillgänglig för eventuella operativa förfrågningar, säger Michael Wolf till SvD.

Det var i oktober förra året som Blackstone la ett kontant uppköpsbud på resterande aktier i svenska bostadsbolaget D. Carnegie & Co. Det rörde sig då om ett så kallat budpliktsbud då Blackstone redan ägde 32 procent av kapitalet och 40 procent av rösterna i fastighetsbolaget.

Under sommaren ingick Blackstone ett avtal med D. Carnegies då tre största ägare, Kvalitena, Svensk Bolig Holding och Frasdale, där man förpliktade sig att köpa lejonparten av de tre största ägarnas innehav i D. Carnegie.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev