Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

MERC Talangnätverk expanderar – startar grupp i Göteborg

Publicerad: 15 juni 2020, 13:39

Joakim Grunditz på Colliers ska leda MERC Talangnätverks etablering i Göteborg. Omid Noghabai, medgrundare och nätverkets ordförande, beskriver expansionen som ett stort kliv framåt. Foto: Mosthotos / Colliers / Stefan Jellheden

MERC Talangnätverk som samlar unga talanger i fastighetsbranschen växer och startar nu en lokal grupp i Göteborg. Satsningen leds av Joakim Grunditz, Associate Director på Colliers.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeMerc

AJ


Sedan starten 2015 har MERC Talangnätverk lockat till sig de främsta talangerna inom fastighetsbranschens alla olika discipliner för att främja kunskapsutbyte, nya samarbeten och affärer.

Intresset för talangnätverket är stort och de som vill vara med är långt fler än de cirka 200 personer som i dag valts ut. Inträdeskraven är höga, den som vill vara med måste jobba med en verksamhet som nätverket i stort kan ha nytta av och dessutom vara både ung och karriärsdriven.

Läs även: Bli ett proffs på att nätverka – lär av Omid Noghabais bästa tips 

Men nu öppnar MERC chansen för fler att vara med, inte för att kraven sänks, utan för att nätverket öppnat en förgrening i Göteborg.

Satsningen leds av Joakim Grunditz, Associate Director inom Capital Markets på Colliers.

– Vi planerar att dra i gång med nätverksträffar till hösten förutsatt att coronaläget tillåter det. Det finns många unga i Göteborg som vill uppåt i karriären och som vill hitta nya affärsmöjligheter. MERC är den perfekta plattformen för det, säger han till Fastighetsnytt. 

Joakim Grunditz kontaktade Omid Noghabai, medgrundare av MERC och nätverkets ordförande, efter att ha följt MERCs arbete från sidan en tid.

– Jag tog tjuren vid hornen och kontaktade Omid, som glädjande nog tyckte att det var en bra idé att utöka MERC till Göteborg.

Vi har bara valt in dem som är bäst i sin nisch.

Rekryteringsprocessen är inledd och precis som i Stockholm ligger ribban för den som vill vara med högt. 

– Man ska ha en unik profil och komplettera det övriga nätverket. Vi har bara valt in dem som är bäst i sin nisch. Våra medlemmar är som regel rekommenderade av våra föreläsare som är seniorer i branschen, säger Omid Noghabai.

Joakim Grunditz, med tio års erfarenhet av transaktioner inom fastighetsbranschen, ser en stor potential Göteborgsfilialen.

– Det finns idag inget nätverk med motsvarande upplägg i Göteborg. Så det känns fantastiskt kul att få börja nätverka på det här strukturerade sättet och erbjuda de unga inom Göteborgs fastighetsbransch den här fina möjligheten, säger Joakim Grunditz. 

Läs även: LISTA: 35 fastighetstalanger under 35 

Omid Noghabai beskriver Göteborgsexpansionen som ett ”stort kliv” för nätverket. 

- Utan våra partnerföretag skulle det inte fungera. Det är tack vare deras stöd som vi kunnat växa från 50 till snart 250 medlemmar på bara några år, säger han.

Mer om MERC Talangnätverk

• Drivs med hjälp av ett antal stora partnerföretag: Balder, Mannheimer Swartling, Newsec, Skanska, PWC, SF Invest, Swedbank, Värderingsdata, Tenzing Fawkner Zingaropoli, Novi Real Estate, Arctic Securities och Fastighetsägarna Service. Även Fastighetsnytt är partner.

 

• Ett 30-tal föreläsare i form av seniora personer i branschen agerar även som mentorer i åt medlemmarna i nätverket. 

 

• I dag består MERC Talangnätverk av fyra olika grupper med cirka 50 personer i varje. Grupperna är uppdelade efter hur länge medlemmarna varit i fastighetsbranschen. Grupp nummer fem startas inom kort i Göteborg.

 

• Nätverksträffarna görs på föreläsarnas hemmaplan och närvaro är obligatorisk.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev