Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Mengus rekryterar Björn Lindahl

Publicerad: 16 januari 2017, 07:13

Foto: Dreamstime.

Björn Lindahl tillträder posten som chef för projekt- och fastighetsutveckling och blir delägare i Mengus. Han kommer närmast från Arcona.

Ämnen i artikeln:

Arcona FastigheterMengus

Björn Lindahl har verkat inom Arcona-koncernen i nästan 30 år, de senaste 10 åren som vice vd och som vd för Arcona Concept. Han kommer att samverka med fastighetschefen Daniel Eriksson på Mengus liksom med övriga teamet i frågor som gäller förvärv och utveckling av portföljen.

– Björn är en drömrekrytering. Han besitter en djup kompetens avseende utveckling av komplexa fastighetsprojekt och har ett värdefullt och vitt förgrenat kontaktnät i hela fastighetsbranschen. Vi har avvecklat vår första fond Mengus 2005 med ett mycket gott resultat och vi är fullt investerade i vår andra fond. I vår tredje fond kommer vi att utveckla Frösundaviksfastigheten och göra ytterligare förvärv. Vi planerar dessutom att resa en ny fond där graden av projektutveckling sannolikt blir ännu större än vad den har varit i de tidigare fonderna och genom Björns breda erfarenhet och bevisade starka affärssinne kan vi också utöka investerings-mandatet till fastigheter som inkluderar inslag av exempelvis hotell, detaljhandel och bostäder i tillägg till vårt fokusområde kontor, säger Per Niklasson, vd för Mengus.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev