lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Marie Teike lämnar Platzer – ska ta Lansa till 15 miljarder

Publicerad: 2 februari 2023, 15:07

Marie Teike lämnar Platzer efter sex år.

Lansa rekryterar Marie Teike från Platzer. Teike får en roll som fastighetsutvecklingschef med ansvar för förvärvsprocesser och genomförande av investeringar då bolaget siktar på att växa med 6,5 miljarder under de kommande tre åren.

Ämnen i artikeln:

SvepetLansa FastigheterLänsförsäkringar

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Marie Teike har lång bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen, bland annat med tjänster som projektchef och fastighetschef.

Närmast kommer hon från Platzer Fastigheter där hon haft rollen som chef för projektutveckling samt senast som affärsutvecklare.

Sedan starten 2016 har Lansa jobbat upp en säkerställd bostadsportfölj om 8,5 miljarder. Förvärv, förvaltning och utveckling av moderna bostadsfastigheter i kransen av storstäderna och regionstäder i tillväxt har varit framgångsrikt.

Det av Länsbolagen ägda fastighetsbolaget har som mål att nå 15 miljarder i fastighetsvärde vid utgången av 2026 genom förvärv och projekt. Därför har bolaget nu rekryterat Marie Teike i den nya rollen som fastighetsutvecklingschef.

– Vi fortsätter med hållbara investeringar i trygga hyresbostäder. Vår finansiella stabilitet och långsiktighet öppnar många möjligheter för oss även i en marknad som för många är osäker. Här kommer Marie, med sin breda erfarenhet av projekt, affärer och ledarskap, att tillföra Lansa och vår expansion stora värden säger Claes Malmkvist, vd på Lansa, i en kommentar.

Marie Teike tillträdde sin tjänst 1 februari.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev