Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Malmsäter om nya tjänsten: ”Ser fram emot att utveckla Slakthusområdet, Hagastaden och Sickla”

Publicerad: 17 juni 2022, 09:40

”Jag skulle inte bli förvånad om vi kommer få se flera stora affärer bli klara under året”, säger Andreas Malmsäter till Fastighetsnytt.

Foto: Jeanette Hägglund

Fabeges uthyrningschef Andreas Malmsäter tar klivet över till Atrium Ljungberg i augusti. Han är stolt över den uthyrningsavdelning han byggt upp på Fabege och ser fram emot att sätta tänderna i AL:s byggrättsportfölj efter sommaren


Ämnen i artikeln:

Fem frågorFabege

Hej Andreas Malmsäter som efter sju år som uthyrningschef på Fabege, blir ny affärsområdeschef leasing och del av Atrium Ljungbergs ledningsgrupp.

Vad lockade mest med Atrium Ljungberg? 

– Att de har en stor portfölj med byggrätter som ska bli kul att utveckla. Slakthusområdet, Sickla och Hagastaden är framtidsområden som kommer locka många.  

Läs mer: Fabege miljardsäljer Tre:s huvudkontor 

Vad är du mest stolt över under din tid på Fabege? 

– Den uthyrningsavdelning som jag byggt upp, som kommer ta stafettpinnen vidare och fortsätta att utveckla Fabege. Sen alla affärer som vi satt under mina sju år. Ska jag välja ut några som var extra roliga att genomföra så blir det: Tre:s nya huvudkontor i Globen, Tietoevrys nya huvudkontor i Arenastaden, och Swedbank och Migrationsverket i Sundbyberg.

Din ögonblicksbild av uthyrningsmarknaden just nu. 

– Kontorsmarknaden har verkligen vaknat till. De sista månaderna har efterfrågan börjat komma ikapp marknaden som vi hade innan pandemin. Ännu så länge är det fortfarande nervositet och oro på marknaden som gör att projekten tar längre tid och att många har svårt att sätta ned foten. Men efterfrågan har definitivt gått upp mycket och jag skulle inte bli förvånad om vi kommer få se flera stora affärer bli klara under året. 

Läs mer: Bildextra: Nästa steg i Arenastaden 

Hur ska du fira den nya tjänsten? 

– Med en skön sommarledighet innan jag kliver på Atrium Ljungberg i slutet av augusti

Vad har du för sommarplaner?  

– Det kommer bli mycket Stockholms skärgård för mig och familjen, med segling, hänga på landstället och försöka få alla tre barnen att lära sig simma. Det blir sommarens utmaning. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Fem frågorFabege

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.