Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Malmö Västra Station byter ägare

Publicerad: 2 april 2012, 12:19

Nu är alla beslutsprocesser klara och Malmö Stad köper fastigheten Malmö Västra station av Jernhusen. Försäljningspriset landar på 28 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Malmö Västra station uppfördes i slutet av 1800-talet av Malmö-Ystads Järnväg. Under City­tunnelns byggande fanns kontor för Citytunnelprojektet i fastigheten. Förutom kontorslokaler finns även ett kafferosteri i en sidobyggnad.

Malmö Västra station har sedan länge spelat ut sin roll som stationshus för järnvägen. Bygg­naden kan nu utvecklas bättre av Malmö stad i och med omvandlingen av Universitets­holmen.
Jernhusens arbete i området fokuseras nu på utvecklingen av den nya stadsdelen Södra Nyhamnen, granne med Malmö Centralstation.

– Vi vill att fler ska åka kollektivt då det är bra för miljön. Med bostäder, kontor, hotell, handel och service i närheten av centralstationen blir valet lättare att välja tåg eller buss. Med de pengar som frigörs vid försäljningen av Västra station kan Jernhusen återinvestera i projekt som effektiviserar transportsektorn, säger Rolf Larsson, Regionansvarig Stadsprojekt Malmö på Jernhusen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Jernhusen

Ämnen i artikeln:

Jernhusen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.