lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Malin Axland gör Sarby Westman och Strandberg sällskap i Amasten

Publicerad: 22 november 2022, 06:36

Ylva Sarby Westman, till vänster, och Maria Strandberg, till höger, återförenas med Malin Axland, mitten, från tiden i Kungsleden.

Malin Axland utses till chefsjurist i SBB:s nybildade bostadsbolag Amasten. Axland har en lång bakgrund från Kungsleden där hon arbetade i olika positioner i nära 15 år, bland annat satt hon i bolagets ledningsgrupp.

Ämnen i artikeln:

SvepetYlva Sarby WestmanSBB Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Till nystarten av Amasten har Ylva Sarby Westman, före detta vice vd på Kungsleden, utsetts till vd och Maria Strandberg, som tillbringade sex år på Kungsleden bland annat som ekonomichef, blir ny CFO.

Nu rekryteras ännu en medarbetare från tiden på Kungsleden – Malin Axland – som blir Amastens nya chefsjurist.

Enligt ett pressmeddelande från moderbolag SBB kommer Axland närmast från ett interimsuppdrag. Dessförinnan arbetade hon som sagt i 15 år på Kungsleden där hon sedan 2013 var chefsjurist och medlem i Kungsledens ledningsgrupp.

Hon har en jur kand och har tidigare bland annat arbetat som advokat på Mannheimer Swartling. Enligt SBB kommer Axland att ingå i Amastens koncernledning och vara styrelsens sekreterare.

Hon tillträder sin roll efter nyår.

– Det är verkligen glädjande att Malin har tackat ja till rollen som chefsjurist i det nya bolaget. Med Malin får vi en strategisk och affärsmässig kraft med lång erfarenhet från noterade fastighetsbolag och jag är övertygad om att hon kommer bidra mycket till bolagets framgång, kommenterar Ylva Sarby Westman, vd Amasten.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev