Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Magnus Meyer lämnar WSP - hon blir ny vd för Norden

Publicerad: 4 oktober 2021, 12:43

Foto: WSP/Oskar Hjelm

WSP samlar de nordiska länderna i en egen region och rekryterar en ny vd från Golder-koncernen för att leda arbetet. Magnus Meyer lämnar bolaget efter åtta år.

Ämnen i artikeln:

WSPMagnus Meyer

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Chef för den nya regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta, tidigare vd inom Golder-koncernen. Magnus Meyer som tidigare var vd för WSP i Sverige och senast i Norden och Europa, lämnar bolaget i samma veva. 

Läs även: Chockstart för nya WSP-toppen: ”Som tur är så gillar jag att stå med tårna över kanten”

Anna-Lena Öberg-Högsta är teknisk doktor och docent i geoteknik. Hon har lång erfarenhet av miljö- och anläggningsbranschen och kommer närmast från rollen som vd för Europa och Mellanöstern på Golder Associates.

– Vår omvärld förändras oerhört snabbt och det kräver nya arbetssätt med digitala lösningar och fokus på klimatfrågorna. Som ett världsledande konsultföretag inom teknik, projektering och rådgivning ser jag stora möjligheter i att säkra våra kunders behov inför framtiden genom att stärka vår samverkan regionalt och globalt mellan våra konsulter, säger Anna-Lena Öberg-Högsta i ett pressmeddelande. 

Hon säger också att man kommer att investera i och fokusera på samverkan för att stärka och nyttja den befintliga kompetensen, men också addera ny kompetens genom organisk tillväxt och nya förvärv. 

WSP i Norden har över 6000 medarbetare, varav 4 100 är i Sverige. Håkan Danielsson är fortsatt vd för WSP Sverige.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev