Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Luleå-vd blir ny rådgivare åt Newsec

Publicerad: 8 juni 2020, 08:57

Roger Danell. Foto: Newsec

Newsec satsar på högre aktivitet i Östergötland och har anställt vd:n på Luleå kommuns moderbolag som ny rådgivare i regionen.

Ämnen i artikeln:

NewsecLinköpingNorrköping

AJ


Det är Newsecs svenska rådgivningsverksamhet som rekryterat Roger Danell som ny rådgivare med fokus på att utöka och förstärka bolagets närvaro i regionen Linköping-Norrköping. Han kommer närmast från jobbet som vd på Luleå kommuns moderbolag Luleå kommunföretag AB, ett uppdrag som han sade upp sig ifrån november 2019.

Läs även: Newsec tar över Aberdeen-förvaltning

”Mitt uppdrag har varit att bygga upp ägarstyrning och en tydligare rollfördelning i den kommunala bolagskoncernen. Med en stor del av det grundläggande arbetet slutfört är det dags för nästa fas i koncernutvecklingen och det känns som en bra tidpunkt för någon annan att ta vid. För egen del är det första gången på 20 år som jag inte har klart med ny uppdragsgivare och det känns otroligt inspirerande och spännande”, sa Roger Danell till Affärer i Norr i samband med att han offentliggjorde att han sagt upp sig.

Max Barclay, Nordenchef för Newsecs rådgivningsverksamhet, säger i ett pressmeddelande att han är mycket glad över att få in Roger Danell och hans gedigna erfarenhet inom industri- och samhällsbyggnadssektorn i Newsec.

– Som ett av Sveriges mest snabbväxande områden är den här regionen oerhört attraktiv för fastighetsinvesterare och vi är stolta över att kunna erbjuda en stark lokal förankring kombinerat med vår räckvidd såväl nationellt som internationellt”, säger Max Barclay.

Läs även: Norrköping presenterar sina expansionsplaner

Roger Danell jobbade på Ericsson i Linköping i början av 2000-talet och återvänder nu till den stad där han också tidigare har utbildat sig. 

– Jag ser fram emot att vara tillbaka i Linköping och bli en del av Nordens ledande aktör inom fastighetsrådgivning och förvaltning. Newsec kombinerar kraften från ett storbolag med den entreprenöriella rörligheten och är en genomgående professionell organisation som möjliggör även för mig som regional representant att kunna erbjuda helheten inom the Full Service Property House, säger Roger Danell i en presskommentr.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev