Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

LiseLott Nilsson om avgången: “Positiv skilsmässa”

Publicerad: 16 oktober 2019, 08:58

LiseLott Nilsson.

Foto: Telge bostäder

Telge fastigheter tappar vd och rekryteringen av ny vd påbörjas inom kort. Nu berättar LiseLott Nilsson varför hon slutar som vd efter 12,5 år.


Ämnen i artikeln:

SödertäljeTelge Fastigheter

Telge fastigheter tappar vd och rekryteringen av ny vd påbörjas inom kort. Nu berättar LiseLott Nilsson varför hon slutar som vd efter 12,5 år.

– Det är något som har surrat i huvud länge. Jag har varit vd i 12,5 år på det här bolaget och det är läget att hitta något annat, säger hon till Fastighetsnytt.

Dialogen om hennes avgång inleddes redan i juni när tidigare Juan Copovi-Mena tillträdde som vd för Telge AB. Han var fram tills dess tillförordnad vd efter att Stefan Hollmark i februari lämnade koncernen. Copovi-Mena inledde sin karriär på Telge 2016 som vd för bostadsbolagen Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

– Vi har tillsammans kommit överens om min avgång och har fört en dialog om det under hösten. Det är en väldigt positiv skilsmässa om man säger så. Beslutet fattades för sex veckor sedan.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Jag slutar den 1 november och  börjar direkt leta efter ett nytt uppdrag. Det ska bli spännande och jag är väldigt taggad. Jag har jobbat med bygg och fastigheter hela livet och vill absolut vara kvar i den branschen. Men fram tills november koncentrerar jag mig 100 procent på Telge.

Varför finns ännu ingen ersättare om ni planerat för detta så länge?

– Juan Copovi-Mena jobbar intensivt med att hitta en tillförordnad vd och därefter påbörja rekryteringen av en ordinarie vd. Det här är inget som sker hastigt, även om nyheten kom ut i dag, utan vi har planerat för det här under hela hösten.

Delar ni samma vision med Copovi-Mena?

– Ja, vi har vår affärsplan att följa.

Vad är du mest stolt över från din tid på Telge?

– Jag är absolut mest stolt över vårt gedigna miljöarbete och de energieffektiviseringar som vi har jobbat stenhårt med. För nästa generation. Under min tid som vd har bolaget även vuxit från tolv till nästan 100 medarbetare. Vi har byggt en massa fastigheter och verkar i en växande kommun som hela tiden behöver fler kommunala lokaler.

Hur känns det att sluta mitt i en byggboom?

– Jag tycker att det har hänt väldigt mycket hela tiden. Södertälje är en härlig tillväxtkommun som ska bygga 20 000 nya bostäder de kommande 15 åren. Det innebär att Södertälje växer med ett halvt Södertälje till. Strukturplaner och vissa detaljplaner för dessa projekt har redan klubbats igenom. Det sker även satsningar på utveckling av stadskärnan och lite extern handel.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.