Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Lennebo ny ordförande för SGBC

Publicerad: 12 maj 2016, 06:47

Reinhold Lennebo.

Foto: Fastighetsägarna.

Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo har valts till ny ordförande för Sweden Green Building Council. Han efterträder därmed Monica von Schmalensee som varit ordförande sedan föreningen grundades 2009.


Ämnen i artikeln:

SGBCMonica von SchmalenseeSweden Green Building CouncilReinhold Lennebo

Lennebo valdes vid föreningens årsstämma på onsdagen. Han har tidigare suttit i styrelsen och var en av grundarna för sju år sedan. Han är förutom sin vd-roll på Fastighetsägarna Sverige även nybliven ordförande för organisationens europeiska motsvarighet, European Property Federation, EPF.

– Vi har många utmaningar i samhället och det är med både glädje och stolthet som jag tar ordförandeklubban i en verksamhet som är så betydelsefull för hur vi ska klara utmaningarna i det hållbara samhällsbyggandet, säger Reinhold Lennebo.

Under stämman valdes även nya styrelseledamöter och kommittéer. Stämman tog även ställning till förslag på nya stadgar, vilka accepterades av föreningens medlemmar. Detta innebär att det kommer genomföras en extra stämma i november 2016.

– Vi har vuxit mycket de senaste åren och de nya stadgarna har skrivits så att vi ska kunna växa ännu mer, säger Bengt Wånggren, vd för Sweden Green Building Council.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.