lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Lennebo ny ordförande för EPF

Publicerad: 6 april 2016, 12:23

Reinhold Lennebo. Foto: Fastighetsägarna.

Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo är ny ordförande för organisationens europeiska motsvarighet, European Property Federation, EPF.

Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaReinhold Lennebo

EPF samlar fastighetsorganisationer från 14 europeiska länder med ett samlat fastighetsvärde om 1 500 miljarder kronor.

– Fastighetsbranschen svarar för en betydande del av alla investeringar och har därför oerhört stor betydelse för den ekonomiska utvecklingen. Därför är en av huvuduppgifterna för mig som ordförande för EPF att verka för ett EU-regelverk som främjar investeringar och bidrar till fortsatt tillväxt i hela Europa, säger Reinhold Lennebo i en kommentar.

Lennebo framhåller EU:s momsdirektiv, som nu är uppe för revidering, som ett exempel på lagstiftning som har stor praktisk betydelse för svenska fastighetsägare.

– En låg bostadsmoms skulle göra det möjligt för fastighetsägare att dra av ingående moms och öka investeringarna i bostäder, men det är inte möjligt idag på grund av bestämmelserna i momsdirektivet. När reglerna nu ses över är det utmärkt tillfälle för den svenska regeringen att bidra till ökad investeringar i bostäder genom att driva frågan om bostadshyresmoms, säger han.

EPF består av fastighetsorganisationer, investerare, privata fastighetsbolag, forskningsinstitut, fastighetskonsulter och shoppingcenter från Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Irland, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Spanien, Storbritannien, Sverige och Ungern.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev