söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Lena Erixon ny ordförande i Akademiska Hus styrelse

Publicerad: 26 april 2023, 12:49

Lena Erixon.

Foto: Elin Gårdestig

Trafikverkets förra generaldirektör Lena Erixon har valts till ny ordförande i Akademiska Hus styrelse. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetAkademiska Hus

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Lena Erixon efterträder därmed Anitra Steen som i mars meddelade att hon lämnar ordförandeposten efter sju år. Beslutet fattades på Akademiska Hus årsstämma på onsdagen.

Lena Erixon är en tungviktare inom statlig förvaltning och har en bakgrund som generaldirektör på Trafikverket där hon tjänstgjorde mellan 2015 och 2021. Innan dess var hon generaldirektör för Försvarets materielverk.

Läs också: Ökat förvaltningsresultat för Akademiska hus

Andra styrelser hon sitter i är Saab Group, Hector Rail och Statens tjänstepensionsverk. Dessutom är hon särskild utredare för förstudien om nationell fysisk planering.

– Jag ser fram emot att som styrelseordförande fortsätta det viktiga arbetet med att skapa attraktiva kunskapsmiljöer och campus som bidrar till lärosätenas utveckling och att ställa om till en än mer hållbar fastighetsförvaltning i linje med bolagets ambitiösa klimatmål, säger Lena Erixon i en kommentar.

Läs också: Fastighetsnytt avslöjar: Massavhopp från Akademiska Hus – petade ledningschefer kliver av

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev