lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Lämnar Tyréns – blir ny vd på Skebo

Publicerad: 16 augusti 2022, 07:27

Helena Markgren kliver på som ny vd på Skebo. Foto: Patrick Degerman

Helena Markgren blir ny vd för Skebo och Skellefteå Industrihus. Hon kommer närmast från Tyréns där hon arbetat som affärschef för arkitektur och projektledning sedan 2014. ”Utmaningen lockar mig”, säger hon i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SkelleteåSkebo

R


Helena Markgren tillträder sin nya tjänst den 1 november.

Hon efterträder Åsa Andersson som vd för Skebo samt Skellefteå Industrihus. Andersson blev vd för Skebo 2016 och fick 2019 samma roll för Skellefteå Industrihus.

– Skellefteå, Skebo och Skellefteå Industrihus befinner sig i mitt i den gröna omställningen och en världsekonomi i omställning. Den utmaningen lockar mig, kommenterar Helena Markgren. 

Läs mer: Frans Heijbel lämnar Alecta – klar för bostadsjätten

Utmaningen handlar om den snabbt växande stadens behov av bostäder och om att utveckla fastigheter för andra typer av verksamheter.

– Jag tycker att Skebo är på rätt väg som även vågar bygga utanför centralorten och ser positivt på Skellefteå Industrihus sätt att utveckla viktiga Campus Skellefteå. Jag ser fram emot utmaningen att tillsammans fortsätta resan mot att stärka bolagen som ledande samhällsbyggare, fortsätter Markgren. 

Läs mer: Cernera anställer ny hållbarhetschef 

Helena Markgren har, förutom erfarenhet från Tyréns, även varit fyra år inom byggsektorn hos Consultec och tio år som förvaltningschef på Skellefteå kommuns fastighetskontor. Hon beskrivs som en modig och kommunikativ ledare med ett brett nätverk.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev