lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Lämnar NCR – ansluter till Louis Landemans team

Publicerad: 14 december 2022, 11:13

Markus Gustavsson flyttar över till Norrmalmstorg och Danske Bank.

Foto: Wikimedia/NCR

Marcus Gustavsson lämnar Nordic Credit Rating för en motsvarande analytikertjänst på Danske Bank Credit Research, med uppdraget att täcka svenska fastighetsbolag.

Ämnen i artikeln:

SvepetLouis LandemanDanske BankStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I den nya tjänsten kommer Marcus Gustavsson ingå i Louis Landemans team inom kreditanalys. Landeman kommer själv fokusera mera på hållbarhet framöver medan Marcus Gustavsson fortsätter som fastighetsbolags-analytiker.

– Det blir fortsatt fokus på fastighetsbolag och kreditanalys. Men nu på en bank istället för ett ratinginstitut. Det är en ganska snarlikt tjänst med den jag har i dag, säger Marcus Gustavsson till Fastighetsnytt.

Läs mer: Analytikernas dom: Festen är över – 2023 ett år för tillnyktring

En skillnad blir dock storleken på fastighetsbolagen – medan analyserna på NCR omfattat mellansegmentet får Gustavsson nu även bevaka branschens tungviktare – exemplevis SBB, Heimstaden, Balder och Castellum.

För två år sedan klev Marcus Gustavsson på sin nuvarande tjänst som analytiker på NCR. Han kom då från en motsvarande roll på Agenta Investment Management. Dessförinnan var Marcus Gustavsson account manager på SEB.

Läs mer: Ioffice hyr 3 000 kvm på Vasagatan – nära nytt avtal vid Hötorget

Det fysiska steget över till Danske bank blir inte alls långt. I dag sitter NCR på andra sidan Smålandsgatan på Cecil Coworking (Hufvudstadens koncept). Danske Bank huserar i Packarhuset 4 vid Norrmalmstorg, Hufvudstadens bankfastighet från 1932, där DB är störste hyresgäst.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev