Fredag07.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Lägsta vakansen på 11 år

Publicerad: 3 September 2014, 07:30

Andelen lediga kontorsfastigheter fortsätter att sjunka i Göteborg. I mitten av sommaren noterades att 6,1 procent av beståndet är vakant vilket är den lägsta siffran på elva år.


Ämnen i artikeln:

GöteborgJLL

Det framkommer av Nordic City Report som ges ut av JLL. På delmarknaderna ”Central Business District” (CBD, dit områden som Nordstan räknas) och Övriga innerstaden (Gårda, Heden m. fl.) är trycket ännu högre. Endast 3,5 procent respektive 3,4 procent av beståndet är där vakant.

Totalt 24 800 kvadratmeter kontorsyta kom in på marknaden under perioden och 96 procent var redan på förhand bokat av hyresgäster. Det är framför allt nyproduktion som attraherar hyresgästerna.

Hyresnivåerna har under det första halvåret inte rört sig i större utsträckning. Dyrast är CBD med en snittkostnad på 2 600 kronor per kvadratmeter följt av Norra Älvstranden 2 100 kronor per kvadratmeter och övriga innerstaden på 2 050 kronor per kvadratmeter kontor.

Under årets andra kvartal noterades en nyuthyrningsvolym som uppgick till drygt 59 000 kvadratmeter. Sedan JLL började mätningarna år 2000 har en sådan aktivitet på hyresmarknaden aldrig uppmätts.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande JLL

Ämnen i artikeln:

GöteborgJLL

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.