tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Kvalitena lämnar D. Carnegie helt

Publicerad: 4 maj 2017, 07:31

Blackstones dotterbolag, Vega Holdco, har informerat D. Carnegie & Co. där Vega är huvudägare om att man från Kvalitena köpt 1 594 333 A-aktier och 2 344 801 B-aktier i bolaget. Det innebär att Kvalitena, som ju stod bakom det anrika bolagets återuppståndelse, helt har lämnat D. Carnegies ägargrupp.

Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupHemblaKvalitena fastigheter

Blackstones dotterbolag, Vega Holdco, har informerat D. Carnegie & Co. där Vega är huvudägare om att man från Kvalitena köpt 1 594 333 A-aktier och 2 344 801 B-aktier i bolaget. Det innebär att Kvalitena, som ju stod bakom det anrika bolagets återuppståndelse, helt har lämnat D. Carnegies ägargrupp.

Affären sker till ett pris som motsvarar, eller understiger, priset i det budpliktsbud som Blackstone lade på D. Carnegie i oktober 2016. Köpet innebär inte att maktbalansen i bolaget ändras något då Blackstone har via fullmakt kontrollerat Kvalitenas rösträtter sedan man köpte in sig i D. Carnegie.

Vidare avser Blackstone utnyttja 1 460 000 teckningsoptioner som ger rätt till teckning av ytterligare 1,46 miljoner B-aktier i bolaget. Efter det kommer man att kontrollera 52 procent av kapitalet och 65,1 procent av rösterna i D. Carnegie (inklusive röster man kontrollerar genom fullmakt).

Det framgår av ett pressmeddelande från D. Carnegie & Co.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev