Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Kurt Eliasson ordförande i europeisk organisation

Publicerad: 3 Juli 2012, 07:19

SABOs vd Kurt Eliasson har valts till ordförande för den europeiska bostadsorganisationen CECODHAS Housing Europe.


Ämnen i artikeln:

SABO

Som förste svensk på posten ska han leda arbetet med att säkra bostadssektorns positiva påverkan på Europas ekonomiska utveckling. I ryggen har han 44 organisationer som representerar 25 miljoner bostäder i 19 länder.

– Allt fler frågor har sin början i EUs institutioner. Det gäller att vara med tidigt och påverka så att resultaten blir så bra som möjligt. Mitt nya uppdrag ger goda förutsättningar för att kunna göra just det, vilket kommer att vara till nytta för bostadsorganisationerna i Sverige, säger Kurt Eliasson.

En prioriterad fråga för CECODHAS Housing Europe är att bidra till en positiv utveckling som vänder Europas finansiella kris. Under Kurt Eliassons ledning tar organisationen sikte på EUs långtidsbudget för 2014-2020 och förberedelsearbetet inför valet till Europaparlamentet 2014. Det handlar bland annat om att arbeta för stabila finansiella system som gynnar långsiktiga investeringar i bostäder.

Ordförandevalet skedde i Lyon, Frankrike, den 29 juni. Kurt Eliasson blir den förste svenske ordföranden i CECODHAS Housing Europe. Förordnandet gäller i två år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Ämnen i artikeln:

SABO

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.