Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Kristina Alvendal får nytt tungt styrelseuppdrag: ”Jättespännande”

Publicerad: 2 mars 2020, 14:39

Kristina Alvendal tar plats i ännu en styrelse.

Foto: Alvendal.com

Stadsbyggnadsexperten och tidigare stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal har valts in i styrelsen för Danske Hypotek.


Ämnen i artikeln:

Danske BankVärtahamnenKristina Alvendal

Det var på måndagen som Kristina Alvendal valdes som ny styrelseledamot i Danske Hypotek. Hon fyller den vakans i Danske Hypoteks styrelse som uppstod i samband med att Erik Åsbrink lämnade styrelsen i augusti 2019. 

Kristina Alvendal har haft en rad framträdande roller i fastighetsbranschen och har sedan tidigare en rad tunga styrelseuppdrag. Hon sitter bland annat i styrelsen för rådgivaren Svefa och för Belatchew Arkitekter och var under åren 2008-2010 stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

Ny aspekt av fastighetsbranschen

För många är hon känd som Stadsutvecklarna i Värtahamnens ansikte utåt.

– Det känns jättespännande att få jobba med bolåne- och finansieringsfrågor i kombination med mina övriga uppdrag. Det gör att jag får uppleva fastighetsbranschen från en ny sida, säger hon till Fastighetsnytt.

Läs även: Fastighetsägare driver på för spårvagn till Värtan 

Styrelsen för Danske Hypotek utgörs nu av följande sex ledamöter; Glenn Söderholm, ordförande och ledamöterna Anneli Adler, Carsten Nøddebo Rasmussen, Kim Borau, Kristina Alvendal och Robert Wagner.

Styrelsen för Danske Hypotek

Glenn Söderholm, ordförande

Anneli Adler

Carsten Nøddebo Rasmussen

Kim Borau

Kristina Alvendal

Robert Wagner

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News