Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

“Kompetensförsörjning strategisk fråga“

Publicerad: 14 september 2012, 05:21

Kompetensförsörjning är på väg att bli en strategisk fråga för fastighetsföretag. Det menar Fastigos vd Mona Finnström med anledning av organisationens nyligen slutförda undersökning Framtidsindex.


Ämnen i artikeln:

FastigoMona Finnström

Kompetensförsörjning är på väg att bli en strategisk fråga för fastighetsföretag.  Det menar Fastigos vd Mona Finnström med anledning av organisationens nyligen slutförda undersökning Framtidsindex.

För att underlätta framtida rekrytering av personal till fastighetsbranschen genomför arbetsgivarorganisationen Fastigo en undersökning med namnet Framtidsindex. Enligt Fastigos vd Mona Finnström har intresset för att delta ökat bland chefer i branbschen. Antalet företag som besvarat enkäten har ökat med cirka 30 procent från förra året och uppgår till 177.
– Vi kan också se att det är fler vd:ar som besvarar enkäten jämfört med förra året vilket vi tolkar som om att företagens kompetensförsörjning nu är på väg att bli en strategisk fråga på ledningsnivå, säger Mona Finnström.

Syftet med Framtidsindex är att undersöka och stimulera fastighetsbranschens engagemang i att få fler unga att söka sig till branschen
– Inom fastighetsbranschen råder sedan många år brist på bland annat kvalificerade tekniker och ingenjörer. Svårigheterna att rekrytera duktiga medarbetare förväntas kvarstå under lång tid framöver, delvis beroende på stora pensionsavgångar, menar hon.

En ytterligare försvårande omständighet är enligt Mona Finnström att fastighetsbranschen är tämligen okänd bland unga i åldern 16-24 år.
– Ett sätt att visa upp branschen som en attraktiv framtidsbransch att jobba i är att erbjuda unga sommarjobb, praktik, trainee- och/eller lärlingsanställningar.

Framtidsindex genomförs i samarbete med Fastighetsnytt. Resultatet av undersökningen presenteras på Business Arena.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FastigoMona Finnström

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.