Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Klövern lägger bud på Dagon och utser ny vd

Publicerad: 5 December 2011, 23:00

Klövern lägger bud på Dagon och utser ny vd Styrelsen i Klövern AB (publ) har beslutat att lämna ett offentligt uppköpserbjudande på samtliga aktier i Dagon AB (publ). Klöverns bud värderas till 1 474 miljoner kronor. Samtidigt har Rutger Arnhult utsetts till ny VD för Klövern…


Källa: Pressmeddelande Klövern, Dagon

Klövern lägger bud på Dagon och utser ny vd

Styrelsen i Klövern AB (publ) har beslutat att lämna ett offentligt uppköpserbjudande på samtliga aktier i Dagon AB (publ). Klöverns bud värderas till 1 474 miljoner kronor. Samtidigt har Rutger Arnhult utsetts till ny vd för Klövern.

Klöverns bud värderas till 1 474 mkr, motsvarande 62,50 kr per aktie i Dagon. Köpeskillingen erläggs till 30 procent kontant och till 70 procent genom nyemitterade preferensaktier i Klövern. Efter förvärvet får Klövern ett fastighetsbestånd om 380 fastigheter till ett värde om drygt 20 mdr kr och med ett bedömt hyresvärde om cirka 2,2 mdr kr.

Styrelsen för Dagon har beslutat att inrätta ett oberoende utskott, en s.k. budkommitté, bestående av styrelseledamöterna Anna-Karin Eklund, Claes Hedlund och Mats Nilstoft, för att fatta de beslut som krävs med anledning av den uppkomna situationen samt för att utvärdera Erbjudandet. Övriga styrelseledamöter kan inte delta i Dagons styrelses behandling av Erbjudandet på grund av intressekonflikt.

Dagon har utsett Hannes Snellman Advokatbyrå som legala rådgivare i samband med Erbjudandet.

Klöverns styrelse har också beslutat att utse Rutger Arnhult till ny vd för Klövern.  Rutger Arnhult är sedan 2007 vd för börsnoterade Corem Property Group AB, men lämnar den befattningen i samband med tillträdet på Klövern. Han tillträder som VD den 1 januari 2012.

Klöverns nuvarande VD Gustaf Hermelin lämnar sin befattning vid samma tidpunkt för att bli VD för Brinova Fastigheter AB.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.