Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Klart: SSM till börsen

Publicerad: 14 mars 2017, 07:18

Foto: Anna Bristrand.

Som Fastighetsnytt skrivit tidigare har bostadsutvecklingsbolaget SSM under en längre tid förberett sig för en börsnotering. Nu har Nasdaq godkänt bolagets ansökan och bolagets aktier kommer att tas upp för handel på Stockholmsbörsen.


Ämnen i artikeln:

SSMNasdaqStockholmsbörsen

SSM Holding, med bostäder i Stockholm som nisch, offentliggör på tisdagsmorgonen sin avsikt att notera bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet förväntas innefatta en nyemission om en halv miljard kronor.

Bolaget hade under 2016 en vinstökning om 83,5 procent mot föregående år och har idag över 5 500 byggrätter i sin byggrättsportfölj. Man avser att successivt utöka produktionstakten till 1 800 byggstarter årligen från 2021.

– En börsnotering är ett naturligt steg för vår fortsatta tillväxt, men ger oss även utökade möjligheter att ta oss an bostadsbristen i storstadsregionerna, som i synnerhet drabbar unga vuxna som ska in på bostadsmarknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med våra ägare och alla anställda i SSM fortsätta bygga vår position som en av Stockholmsregionens främsta bostadsutvecklare, säger Mattias Roos, vd.

Bolagets grundare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand (genom Eurodevelopment Holsing AG) avser att fortsatt vara huvudägare även efter noteringen.

– Sedan vi grundade bolaget 1993 har mycket förändrats och utvecklats. Under många år var SSM ett förvaltningsbolag men under de senaste 20 åren har vi arbetat med att utveckla bostäder genom nyproduktion. De senaste fem åren har bolagets fokus tydliggjorts och verksamheten har expanderat kraftigt. Genom en utökning av ägarkretsen skapas de bästa förutsättningarna för att SSM ska kunna fortsätta att utvecklas framgångsrikt även framöver, säger de båda huvudägarna i en kommentar.

Erbjudandet kommer att bestå av ett erbjudande till institutionella investerare i Sverige och internationellt, med undantag för USA, samt ett erbjudande till allmänheten i Sverige.

– Genom börsnoteringen förväntas SSM gynnas av ökad kännedom om Bolaget och dess erbjudande samt få en bättre tillgång till kredit- och kapitalmarknaden, säger Anders Janson, styrelseordförande.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

SSMNasdaqStockholmsbörsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.