Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Klart: Danielsson tar över Skanska

Publicerad: 7 december 2017, 06:16

Anders Danielsson.

Foto: Skanska.

Efter att Johan Karlström meddelade att han lämnar som vd och koncernchef har det spekulerats i vem som ska ta över. Nu står det klart att styrelsen utsett vice vd Anders Danielsson.


Ämnen i artikeln:

Anders DanielssonSkanska

Danielsson har tidigare varit vd för Skanska Norge och Sverige.

– Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska. Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska.

– Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson.

Anders Danielsson tillträder som ny vd den 1 januari 2018, då Johan Karlström avgår som vd.

Karlström fortsätter arbeta inom koncernen till januari 2019, men istället i rollen som senior rådgivare.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Anders DanielssonSkanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.