lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Kjørberg Siraj och Fasth tar plats i NCC:s styrelse

Publicerad: 20 februari 2023, 22:29

Daniel Kjørberg Siraj och Cecilia Fasth.

Foto: Obos/Stena

NCC:s valberedning föreslår Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef i Obos, och Cecilia Fasth, koncernchef Stena Fastigheter, som nya ledamöter. Kjørberg Siraj lämnar därmed Veidekkes styrelse omedelbart.

Ämnen i artikeln:

SvepetStena FastigheterOBOSNCC

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


NCC:s valberedning föreslår nyval av Daniel Kjørberg Siraj, koncernchef i Obos och Cecilia Fasth, koncernchef Stena Fastigheter, som ledamöter i byggjättens styrelse.

– Vi föreslår två nya ledamöter med djup branschkompetens som kommer att vara ett bra tillskott i styrelsen, säger Peter Hofvenstam, ordförande valberedningen NCC i en kommentar.

Daniel Kjørberg Siraj är koncernchef i Obos sedan 2015 och har de senaste 13 åren haft olika chefsbefattningar inom Obos.

Han har varit ledamot i styrelsen för AF Gruppen och är sedan 2018 ledamot i styrelsen för Veidekke. Han har meddelat Veidekke att han omedelbart lämnar bolagets styrelsearbete, och att han avgår formellt från Veidekkes styrelse i samband med bolagsstämman i NCC den 31 mars 2023.

Cecilia Fasth är koncernchef på Stena Fastigheter sedan 2018. Hon har tidigare varit vd för Castellum region väst och haft olika chefsbefattningar inom Skanska. Fasth är också styrelseledamot i Fagerhult och Swegon Group.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev