Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Karlström slutar som vd i april 2018

Publicerad: 13 september 2017, 05:05

Johan Karlström är vd på Skanska.

Foto: Mattias Fröjd.

Johan Karlström lämnar sin post som vd för Skanska i samband med bolagets stämma 13 april 2018. Han kommer att fortsätta arbeta inom bolaget som senior rådgivare till och med januari 2019.


Ämnen i artikeln:

Johan KarlströmSkanska

Karlström har suttit som vd för Skanska i nio år och ingått i koncernledningen sedan 2001. På Skanska har han jobbat sedan 1983 och suttit på många olika roller: platschef, projektingenjör, projektchef och regionchef – förutom vd och koncernchef.

Arbetet med att utse en efterträdare till Johan Karlström pågår och ambitionen är att den nye vdn ska presenteras kring årsskiftet.

– Skanska är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt och värderingsstyrt med fullt av hängivna och kompetenta medarbetare som levererar projekt i världsklass. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av det under nästan hela min karriär, säger Johan Karlström, koncernchef och vd, Skanska AB.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Johan KarlströmSkanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.