Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Jonas Gustavsson ny vd för ÅF

Publicerad: 31 januari 2017, 07:03

Jonas Gustavsson.

Foto: ÅF.

Teknikkonsultbolaget ÅF:s styrelse har utsett Jonas Gustavsson till ny vd i bolaget. Han ersätter därmed Jonas Wiström som i oktober meddelade styrelsen att han skulle lämna bolaget efter 15 år på posten.


Ämnen i artikeln:

Afry

Teknikkonsultbolaget ÅF:s styrelse har utsett Jonas Gustavsson till ny vd i bolaget. Han ersätter därmed Jonas Wiström som i oktober meddelade styrelsen att han skulle lämna bolaget efter 15 år på posten. Den avgående vd:n har varit framgångsrik på sin post och valdes bland annat till årets ledare av Affärsvärlden ifjol.

Jonas Gustavsson hämtas in från verkstadsjätten Sandvik där han varit sedan 2008, senast som chef för Sandvik Machining Solutions. Dessförinnan har han bland annat arbetat på Bombardier och ABB. Han tillträder sin nya post senast 1 augusti och då lämnar Jonas Wiström, enligt ett pressmeddelande från ÅF.

I en kommentar skriver Anders Narvinger, styrelseordförande för Sandvik, att den nya vd:n är en kompetent ledare som i sin position som chef för Sandvik Machining Solutions har visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en komplex, innovationsdriven verksamhet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Afry

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.