tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

John Mattson värvar ny vd från Klövern

Publicerad: 9 juli 2021, 12:42

Per Nilsson har utsetts till ny vd i John Mattson. Foto: Patrik Söderman

Per Nilsson har utsetts till ny vd för John Mattson. Han efterträder Siv Malmgren som går i pension. Han kommer närmast från Klövern.

Ämnen i artikeln:

John MattsonKlövern Fastigheter

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Per Nilsson har sedan 2014 haft flera chefspositioner inom Akademiska Hus och Klövern, närmast i rollen som regionchef projektutveckling med ansvar för Klöverns projekt- och stadsutveckling i region Stockholm Norr och Väst. Han har även arbetat som managementkonsult med uppdrag för bland annat byggbranschen samt arbetat inom aluminiumindustrin i en global strategisk roll. 

– Med sin breda erfarenhet från fastighetsbranschen och sin goda ledarskapskompetens är styrelsen övertygad om att Per är rätt person att ta vid det tillväxtarbete som Siv Malmgren så framgångsrikt har skapat en plattform för, säger John Mattsons styrelseordförande Johan Ljungberg i ett pressmeddelande.

ANALYS: von Bahr om börsnoteringen: ”John Mattson ligger rätt i tiden”

John Mattson Fastighetsföretagen AB noterades på börsen 2019. Dessförinnan var bolaget familjeägt av arvtagare till byggmästare John Mattson. Bolaget är nu väl etablerat på börsen och en tillväxtresa pågår. John Mattson har det senaste året expanderat utanför Lidingö och finns nu även i Sollentuna, Stockholm, Nacka och Upplands Väsby.

LÄS ÄVEN: Så skapade bröderna Mattsson varsin byggjätte

- John Mattson är ett fint och välskött bolag med en spännande tillväxtstrategi. Jag ser mycket fram emot att tillträda som vd och tillsammans med medarbetare och styrelse vidareutveckla bolaget. Med mina erfarenheter från flera roller, inom både fastighetsbranschen och andra branscher, kan jag bidra med att bygga de viktiga strukturer som krävs för ett växande bolag, säger Per Nilsson.

Per Nilsson kommer att tillträda rollen som vd senast den 10 januari 2022.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev