Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag05.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

Johanna Skogestig ny vd för Vasakronan

Publicerad: 20 augusti 2019, 03:16

Johanna Skogestig.

Foto: Vasakronan.

Styrelsen för Vasakronan har utsett Johanna Skogestig, idag bolagets CIO, till ny vd. Hon efterträder därmed Fredrik Wirdenius och tillträder sin nya post 1 november, enligt ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WirdeniusUlrika FranckeJohanna SkogestigVasakronan Fastigheter

Styrelsen för Vasakronan har utsett Johanna Skogestig, idag bolagets CIO, till ny vd. Hon efterträder därmed Fredrik Wirdenius och tillträder sin nya post 1 november, enligt ett pressmeddelande.

– Vi har en spännande tid framför oss och otroligt mycket på gång i företaget. Alla som jobbar på Vasakronan har ett engagemang och en kompetens som gör att det är kul att gå till jobbet varje dag. Att nu får göra det som vd känns ännu roligare och jag är väldigt stolt att jag fått förtroendet, säger Johanna Skogestig i en kommentar.

Johanna Skogestig kom till Vasakronan 2015 efter att ha varit CIO (Chief Investment Officer) på både Areim och Sveafastigheter. Hon har dessutom ett förflutet på AP Fastigheter där hon arbetade 1998-2007 och satt i bolagets ledningsgrupp. AP Fastigheter är ju dagens Vasakronan sedan man köpt upp Vasakronan 2008. Utöver sitt arbete på Vasakronan sitter hon i styrelserna för Fastighets AB Regio och Cibus Real Estate.

– Jag skulle vilja påstå att det här är en av fastighetsbranschens mest utmanande vd-roller och det har givetvis varit ett stort intresse. Vi har haft många kvalificerade kandidater i en bred och djup process, både externa och interna. Johanna uppfyller alla våra krav och har i sin nuvarande roll dessutom visat vilken kapacitet hon har, kommenterar Ulrika Francke, styrelseordförande i Vasakronan.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.