tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Johanna Hult Rentsch lämnar NCC – blir ny vd för Platzer

Publicerad: 24 januari 2023, 10:34

Johanna Hult Rentsch blir ny vd för Platzer. Nuvarande vd:n P-G Persson kvarstår tills Hult Rentsch tillträder tjänsten, senast den 14 augusti.

Styrelsen för Platzer utser Johanna Hult Rentsch till ny vd. P-G Persson kvartstår som vd fram till att hon tillträder sin tjänst. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterP-G Persson

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Johanna Hult Rentsch har utsetts till ny vd för Platzer. Hon kommer närmast från rollen som avdelningschef för region Väst på NCC Property Development. Hult Rentsch tillträder vd-rollen under sommaren, dock senast den 14 augusti 2023.

– Johanna är en erfaren och tydlig ledare med en stark historik av att bygga framgångsrika team, säger Platzers styrelseordförande Charlotte Hybinette, till Fastighetsnytt.
Hybinette fortsätter:
– Hon är engagerande och har ett affärsdriv som passar Platzer och den utvecklingsfas som bolaget befinner sig i. Hon har också under åren levererat ett stort antal framgångsrika fastighetsutvecklingsprojekt vars erfarenhet kommer vara värdefull för bolaget framåt.

Läs även: Experterna inför fastighetsbolagens rapporter: ”Det är klart att värdena ska ned”

För att säkerställa en ordnad övergång kommer nuvarande vd:n P-G Persson kvarstå rollen fram till att Johanna Hult Rentsch tillträder sin tjänst.

– Platzer är för mig ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag med en tydlig vilja att bidra till Göteborgs utveckling. Jag är hedrad och glad över att få förtroendet att leda Platzer till nästa steg, säger Johanna Hult Rentsch, i en kommentar.

Läs även: personporträttet med P-G-Persson från 2022 här.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev