Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Johanna Frelin ny vd för Riksbyggen

Publicerad: 15 juli 2019, 08:25

Johanna Frelin.

Foto: Tengbom.

Nästa år tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen. “Det är med ödmjukhet som jag antar utmaningen”, säger hon i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinRiksbyggen

Nästa år tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen. “Det är med ödmjukhet som jag antar utmaningen”, säger hon i ett pressmeddelande.

Frelin kommer närmast från Tengbom där hon varit vd sedan 2016 och efterträder Leif Linde som fyller 65 år och går i pension i maj 2020.

– Det känns klockrent att ha rekryterat Johanna Frelin, säger Johan Lindholm, ordförande i Riksbyggens styrelse, i ett pressmeddelande.

Förväntningarna är samtidigt höga med tanke på att Riksbyggen under Lindes ledning kraftigt har ökat både omsättning, resultat och bostadsproduktion.

– Hon har den bakgrund och kompetens som behövs för att fortsätta Riksbyggens framgångsresa och ytterligare förstärka vår position som samhällsbyggare med fokus på hållbar utveckling.

Johanna Frelin har före Tengbom arkitekter varit vd för Hyper Island och innehaft flera chefspositioner inom ledningen för SVT-koncernen.

– Det är med ödmjukhet som jag antar utmaningen. Det ska bli oerhört spännande att få leda Riksbyggen in i en framtid där hållbarhet och ökad digitalisering kommer att vara avgörande framgångsfaktorer, säger hon i ett pressmeddelande.

Leif Linde kommer att stanna kvar som senior rådgivare fram till maj 2020 och kommer fortsatt att ha en aktiv roll inom den svenska kooperationen, bland annat som ordförande för Fonus.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

Johanna FrelinRiksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.