onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Johan Bergman blir nya styrelseordförande i SBF Bostad

Publicerad: 16 januari 2023, 10:35

Carl Adam Rosenblad, vd SBF Fonder, och Johan Bergman, tillträdande styrelseordförande SBF Bostad.

Johan Bergman tillträder som ny styrelseordförande i SBF Bostad i januari. Bergman kommer närmst från rollen som styrelseordförande hos Niam.

Ämnen i artikeln:

SvepetNiam FastigheterSBF Bostad

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Johan Bergman började sin fastighetsbana på Skanska, därefter följde 15 år på Niam, först som vd och sedan som styrelseordförande fram till 2021.

Under Bergmans ledning utvecklades Niam till en av norra Europas största fondförvaltare inom fastigheter.

Läs mer: Rosenblad nu ny vd för SBF Bostad – som ska växa med B-aktier

– Johan har en unik kompetens inom fastighetsbranschen. Hans långa erfarenhet av att framgångsrikt utveckla fastighetsfonder – i kombination med hans breda nätverk – kommer vara en stor tillgång för hela SBF, säger Carl Adam Rosenblad, vd, SBF Fonder, i en kommentar.

SBF skriver i ett pressmeddelande att fastighetsbranschen befinner sig i en tid där kompetens, god styrning och uthållighet är av största vikt för att navigera rätt.

Styrelsen kommer efter Johan Bergmans tillträde att bestå av ledamöterna: Gunilla Högbom, Carl Adam Rosenblad, Björn Fröling, Arne Engvall, Leif Garph samt Johan Bergman (ordförande).

Läs mer: SBF Bostad köper fastigheter för 650 miljoner

– Jag ser fram emot att ansluta till SBF och att med engagemang och långsiktighet vara delaktig och drivande i dess fortsatta utveckling. Det är ett bolag som bemästrar både hantverket fastigheter och som har byggt upp en position på finansmarknader, vilket tilltalar mig som person, säger Bergman i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev