Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Jens Engwall lämnar som vd på Nyfosa – här är efterträdaren

Publicerad: 31 augusti 2020, 06:24

Styrelsen i Nyfosa har utsett en ny för Nyfosa som tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018.


Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Det är Stina Lindh Hök som i dag är Nyfosas operativa chef som tar över som verkställande direktör efter Jens Engwall. Det framgår av ett pressmeddelande från Nyfosa.  

Stina Lindh Hök är civilingenjör utbildad vid KTH och har varit Nyfosas operative chef sedan bolaget bildades 2018 och var dessförinnan transaktionschef i Hemfosa. Tidigare har hon haft befattningar som projektledare för transaktioner inom Atrium Ljungberg respektive Leimdörfer samt som fastighetschef på Fabege.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att leda och vidareutveckla Nyfosa. Vi har en spännande och lönsam resa bakom oss, nu blickar jag framåt med siktet inställt på fortsatt hög transaktionsaktivitet och på att skapa värde genom tillväxt och starka kassaflöden. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med det starka och dedikerade teamet på Nyfosa. Det finns massor kvar att göra, säger Stina Lindh Hök, i pressmeddelandet.

Läs även: Nyfosa fokuserar på kassaflöde

Hon tillträder som vd den 26 oktober 2020 och företrädaren Jens Engwall kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en tvåårsperiod. Han avser att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i Nyfosa, även för omval inför nästa årsstämma, samt att behålla ett betydande aktieinnehav i bolaget.

– Jag är nöjd över att vi på endast två års tid skapat det stabila och växande bolag som Nyfosa är i dag. Stina har varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet och jag är övertygad om att hon på ett utmärkt sätt kommer vidareutveckla bolaget och driva en fortsatt offensiv tillväxt. Stina kan bolaget, marknaden och har en fantastisk näsa för affärer. Vi har arbetat tillsammans i tio år och det känns helt självklart att Stina är den som nu tar över som vd. Det kommer att bli bra, kommenterar Jens Engwall.

Läs även: Nyfosa storhandlar – köper för 4,2 miljarder

Johan Ericsson, styrelseordförande i Nyfosa, säger i en kommentar att Nyfosa med Stina Lindh Hök som vd får både kontinuitet och ny energi.

– Vi är mycket glada över att Stina Lindh Hök tillträder som VD för att fortsätta utveckla Nyfosa när Jens Engwall väljer att fasa ut. Stina har som operativ chef haft en central roll i att bygga upp Nyfosa till den position bolaget har i dag. När nu Jens Engwalls roll i Nyfosa förändras vill jag också passa på att tacka Jens för hans avgörande betydelse för Nyfosas utveckling och dynamiska företagskultur, säger Johan Ericsson.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Nyfosa Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.