Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Järkeborn om nya uppdraget: “Ett drömjobb”

Publicerad: 1 juli 2019, 09:31

Christoffer Järkeborn blir ny regionchef på Skanska Nya Hem.

Foto: Skanska

Christoffer Järkeborn klättrar inom Skanska. “Det här är ett jättekliv. Jag är supertaggad”, säger Christoffer Järkeborn till Fastighetsnytt om nya uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Christoffer Järkeborn klättrar inom Skanska. “Det här är ett jättekliv. Jag är supertaggad”, säger Christoffer Järkeborn till Fastighetsnytt om nya uppdraget.

Christoffer Järkeborn blev rekryterad av byggjätten 2013 inom public affairs i Sverige. Han kom då från en tjänst som stabschef på Justitiedepartementet. Dessförinnan var han sakkunnig på Justitiedepartementet samt riksdagsledamot under våren 2011.

Nu fortsätter han att klättra inom Skanska. I september blir han regionchef för Skanska Nya Hem i Stockholm efter att ha varit distriktschef inom region Hus Stockholm Nord i några år.

Hur känns det?
– Det känns jätteroligt. Det är ett drömjobb. Jag ser fram emot att ta mig an den här uppgiften. Jag jobbade med politik sex år innan jag kom till Skanska och har varit här nu i sex år i lite olika roller. Det ska bli jättekul att få börja jobba med bostadsutveckling.

Vad blir ditt första projekt?
– Att få fart på vår bostadsutveckling. Vår finansiella styrka gör att vi har muskler att på ett bra sätt klara även den lite tuffare marknaden. Vår breda kompetens gör också att vi kan vara med och utveckla hela samhället med allt från infrastruktur till skolor, bostäder och vårdfastigheter. Jag ser stora möjligheter.

Du har inte helt lämnat politiken utan sitter som M-ordförande för Södermalms stadsdelsnämnd i Stockholm. Kommer du att fortsätta som det i och med jobbytet?
– Jag har inte bestämt mig än. Det är väldigt roligt att verka i stadsdelsnämnden men det beror mycket på om jag har tid. Jag tänker att jag har ett besked efter sommaren. Jag ska prata med Skanska och Stadshuset i Stockholm så att det känns rätt för alla och för mig.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.