Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Janna Valik slutar på Boverket

Publicerad: 24 oktober 2016, 07:14

Janna Valik, generaldirektör på Boverket.

Foto: Morgan Karlsson/Boverket.

Regeringskansliet har lagt ut annons där man söker efter en ny generaldirektör till Boverket. Det innebär att myndighetens nuvarande chef Janna Valik slutar efter nio år på posten.


Ämnen i artikeln:

BoverketRegeringenJanna Valik

Regeringskansliet har lagt ut annons där man söker efter en ny generaldirektör till Boverket. Det innebär att myndighetens nuvarande chef Janna Valik slutar efter nio år på posten.

Janna Valik tillträdde posten som GD för Boverket, som är placerat i Karlskrona, 2008. Hon har bland annat lett verket under flyktingkrisen förra hösten och framåt.

Valiks pressekreterare säger till Fastighetsnytt att anledningen till att hon slutar är att hennes förordnande har nått maxgränsen på nio år den sista februari 2017. Hon säger också att det ännu inte är klart vad hon ska göra efter att hon slutat.

Sista ansökningsdag för jobbet är idag, 24 oktober. Enligt annonsen är det meriterande om den sökande bland annat har erfarenhet av att leda en statlig myndighet, har erfarenhet inom det bostadspolitiska området och erfarenhet inom det bostadspolitiska området.

Sedan tidigare Bostadsstyrelsen och Planverket slogs samman till Boverket 1988 har verket haft fyra generaldirektörer:

- Gösta Blücher 1988 – 1997
- Fredrik von Planet 1998 – 1999
- Ines Uusmann 1999 – 2008
- Janna Valik 2008 – 2017

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News