Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Jan-Erik Höjvall om att han slutar på Amasten: ”Jag ska lägga av på riktigt”

Publicerad: 21 augusti 2020, 06:16

Jan-Erik Höjvall har bestämt sig för att sluta som vd på Amasten.

Foto: Oskar von Bahr

Amastens verkställande direktör Jan-Erik Höjvall kommer att sluta som vd under 2020. ”Jag ska ta hand om min kropp och mina nära”, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Det är i ett pressmeddelande som Amasten skriver att Jan-Erik Höjvall meddelat Amastens styrelse att han under 2020 avslutar sin anställning som vd för bolaget. Jan-Erik Höjvall säger i en telefonintervju med Fastighetsnytt på fredagmorgonen att beslutet stämmer bra överens med var Amasten befinner sig just nu.

Läs även: Höjvalls sista uppdrag

– När jag började för tre år sedan hade vi en plan att vi skulle fördubbla Amastens fastighetsbestånd, dubbla aktiekursen och komma upp på huvudlistan. Två av de tre sakerna har jag lyckats med, den tredje har vi prioriterat om. Och nu när vi ska sätta upp tre nya mål tycker jag att det är bättre att man tillsätter en efterträdare som får jobba för att uppfylla dem under åtminstone tre år, säger Jan-Erik Höjvall till Fastighetsnytt.

Vad ska du göra i stället?

– Jag ska bli pensionär. 

Så kommer inte att starta ett nytt bolag om ett år eller så när du börjar klättra på väggarna?

– Nej, jag ska lägga av på riktigt. Jag ska ta hand om min kropp och mina nära. 

Vilket är ditt bästa minne från Amasten-tiden?

– Det är ju 2019 när vi lyckades med att få in Nordika och fick in nytt kapital. Då visste vi att vi hade vänt bolagetoch att man trodde på det, säger Jan-Erik Höjvall.

Läs även: Nordika ny huvudägare i Amasten

Jakten på en efterträdare till Jan-Erik Höjvall har inletts och rekryteringen ska enligt planen vara slutförd före årsskiftet. Tills dess fortsätter Jan-Erik Höjvall att arbeta som vd. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Amasten Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.