onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Jan-Erik Hellman tillbaka på Ica Fastigheter – blir ny vd

Publicerad: 7 juli 2023, 09:03

Jan-Erik Hellman lämnar Vasakronan för att gå tillbaka till Ica Fastigheter där karriären inleddes 2002.

Foto: Ica Fastigheter

Jan-Erik Hellman har utsetts till ny vd för Ica Fastigheter. Hellman kommer närmast från Vasakronan där han sedan 2010 har haft olika ledande positioner, senast som chef för Investeringar och Projekt.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Jan-Erik Hellman tillträder tjänsten som vd senast vid årsskiftet, då han också tar plats i Ica Gruppens koncernledning, uppger Ica i ett pressmeddelande.

−Jan-Erik har gedigen erfarenhet av strategisk fastighetsutveckling. Han har haft många ledarroller i fastighetsbranschen där han arbetat brett med transaktioner, projekt och förvaltning, säger Nina Jönsson, vd Ica Gruppen, i en kommentar.

Hellman inledde sin karriär i fastighetsbranschen på Ica Fastigheter, som transaktionsansvarig, och återvänder nu som vd på fastighetsbolaget.

Läs mer: "I den här marknaden ska man ha ett öppet sinne"

– Att bygga relationer och skapa förtroende är några av Jan-Eriks styrkor och det är med glädje jag välkomnar honom tillbaka till Ica, fortsätter Jönsson.

Hellman tar över efter Anna Nyberg som slutade som vd efter tre år på Ica Fastigheter den sista juni i år.

−Jag är stolt och tacksam för möjligheten att få leda Ica Fastigheters fortsatta utveckling. Fastighetsbranschen står inför både utmaningar och möjligheter framåt, inte minst när det gäller hållbarhet. Det känns extra roligt att få arbeta med dessa frågor inom Ica där jag påbörjade min professionella karriär, säger Jan-Erik Hellman.

Läs mer: Vectura knyter till sig Nyberg efter Ica-avhoppet

Vasakronans vd Johanna Skogestig säger i ett pressmeddelande att hon är glad över att Hellman inte lämnar bolaget direkt:
– Jan-Erik och jag har jobbat ihop i olika roller över tid och jag har alltid uppskattat hans breda kompetens och prestigelöshet. Jag är glad att han är kvar ännu en tid vilket ger oss goda möjligheter att hantera en överlämning under ordnade former.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev