tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

”Jag tycker väldigt mycket om Vasakronan”

Publicerad: 20 augusti 2019, 11:21

Johanna Skogestig blir ny vd för Vasakronan. Foto: Mostphotos / Vasakronan

Johanna Skogestig om varför hon antog utmaningen att bli vd för Vasakronan efter Fredrik Wirdenius.

Ämnen i artikeln:

Fredrik WirdeniusJohanna SkogestigVasakronan Fastigheter

Johanna Skogestig tar över som vd för Vasakronan efter Fredrik Wirdenius. “En utmaning som jag är väldigt taggad över att få anta”, säger hon till Fastighetsnytt.

Johanna Skogestig rekryterades till Vasakronan 2015 men har även gjort en sejour på bolaget i dess tidigare form, AP Fastigheter, där hon arbetade 1998-2007. AP Fastigheter är ju som bekant bolaget som förvärvade Vasakronan 2008 i vad som fortsatt är den största fastighetstransaktionen i Sverige med sina 41,1 miljarder.

Som bolag betraktat ser hon en del likheter med dagens Vasakronan och gamla AP Fastigheter, i mångt och mycket lever långsiktighet och värderingar kvar.

– Men under AP tiden handlade det mycket om uppbyggnad, att bygga ett bolag med struktur och skapa processer. Nu är man självgående och har en kultur i organisationen där man får ut mycket med många engagerade medarbetare, säger Johanna Skogestig.

Att axla rollen för Sveriges största fastighetsbolag är givetvis ett stort ansvar, vad fick dig att tacka ja?

– Framförallt för att jag tycker väldigt mycket om Vasakronan som bolag och det engagemang som finns i organisationen. Samtidigt är det en utmaning som jag är väldigt taggad över att få anta, säger Johanna Skogestig.

Hållbar agenda
Ett annat signum för Vasakronan utöver storleken är arbetet med den hållbara agendan, inte minst på miljö- och klimatområdet. Det arbetet kommer att fortsätta, enligt Johanna Skogestig.

– Det kräver ett ständigt jobb. Enligt min uppfattning är vi ledande och det tänker vi fortsätta vara, men det är inte ett jobb som blir klart utan fortgår hela tiden. Det är ett stort fokus nu, inte minst via vår stora projektportfölj och vad vi kan göra för att minska påverkan i byggprocessen, säger Johanna Skogestig.

Hon efterträder som sagt Fredrik Wirdenius som lett AP Fastigheter och Vasakronan sedan januari 2008, något han lyckats väldigt bra med, enligt Johanna Skogestig.

– En väldigt uppskattad ledare för det här bolaget och den bästa chef jag någonsin haft.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev