fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

“Jag ska börja med att ta det lite lugnt och sedan får vi se”

Publicerad: 9 september 2019, 08:06

Sophia Mattsson-Linnala berättar för Fastighetsnytt om bakgrunden till beslutet att hon slutar som vd fö Rikshem. Foto: Rikshem

Sophia Mattsson-Linnala slutar som vd på Rikshem. I en intervju med Fastighetsnytt berättar hon varför.


Sophia Mattsson-Linnala slutar som vd på Rikshem, meddelade bolagets styrelse på måndagen. Fastighetsnytt har fått en intervju.

Hej Sophia. Varför slutar du och varför just nu?

– Vi har följt en affärsplan som har handlat om att gå ifrån att var att transaktionsintensivt företag till att bli ett företag med med starkare förvaltningsfokus. Under min tid har vi fått kontroll på de fastigheter vi har köpt och ägnat mycket arbete åt att se till att vi levererat de kvaliteter som företaget vill stå för. Nu har vi i princip kommit igenom det förändringsarbetet så förvaltningen står och går och går in i en fas då vi ska jobba mer med förädling av portföljen. När Rikshem ska ha ett större fokus på egenutvecklade projekt och förädling framöver så finns det andra personer på marknaden som har en starkare profil för det.

Var det frivilligt att gå just nu?

– Det ligger rätt i fas kan man säga. Det är ett naturligt skede.

Du gör din sista dag den 31 oktober 2019. Vad ska du göra sedan?

– Jag står till företagets förfogande under en sexmånadersperiod. Jag ska börja med att ta det lite lugnt och sedan får vi se. Jag är en människa som tycker om utmaningar och förändring. Det lär väl bli något sådant. Jag är tämligen värderingsstyrd och brinner för att det jag gör ska vara till nytta för samhället. Kanske får jag vara med och driva någonting nytt någon gång? Vad det än blir ska det innebära lite tuggmotstånd.

Vill du vara kvar i fastighetsbranschen eller kan det bli aktuellt med ett jobb på annat håll?

– Det har jag inte reflekterat över. Jag har varit i fastighetsbranschen i hela mitt liv.

Vad har varit bäst med åren på Rikshem?

– Att veta att det arbete som vi lägger ner blir till nytta både för hyresgäster, samhället och ökar fastighetsvärdena samt att företaget har en prestigelös kultur, vilket jag velat behålla.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev