fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Jacob Bruzelius utses till permanent vd för Catella

Publicerad: 21 december 2022, 14:07

Jacob Bruzelius har lett Catella Corporate Finances arbete sedan i våras.

Foto: Catella

Catella har utsett Jacob Bruzelius till vd för Catella Corporate Finance Sverige. Han har sedan den 1 april 2022 haft rollen som tillförordnad vd.

Ämnen i artikeln:

SvepetCatellaJacob Bruzelius

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Jacob Bruzelius tillträder sin roll som permanent vd den 1 januari 2023, uppger Catella i ett pressmeddelande.

– Jacob har sedan april lett Catella Corporate Finance på ett framgångsrikt sätt, baserat på ett sunt ledarskap med fokus på kunder och medarbetare. I ett läge med en utmanande transaktionsmarknad är Jacobs breda erfarenhet från både banksektorn och kapitalmarknaden en stor tillgång, säger Christoffer Abramson, vd Catella i en kommentar.

Läs mer: Klart: Här är namnet på SBB:s bostadssatsning

Jacob Bruzelius har en bred erfarenhet från kapitalmarknad och finansiering inom fastighetssektorn, skriver Catella i ett pressmeddelande.

Efter finanskrisen ledde han några av de största omstruktureringarna på den svenska fastighetsmarknaden och som finanschef på Rikshem drev han arbetet med att införskaffa en kreditrating, den första för fastighetsbolag utanför den statliga och kommunala sektorn sedan 2005.

Läs mer: Colliers förstärker uthyrningsteamet i Göteborg

– Jag är förstås glad, tacksam och stolt över att få förtroendet att axla rollen som permanent vd och fortsatt leda Catella Corporate Finance Sverige. Vi har i dag ett brett erbjudande på den svenska fastighetsmarknaden, bland annat var vi rådgivare vid en av årets största transaktioner vid Stenhus förvärv av Randviken. Tillsammans med mina kunniga kollegor med lång erfarenhet ser jag framemot att fortsätta leverera värdeskapande tjänster inom både transaktions- och kapitalmarknadsrådgivning, kommenterar Jacob Bruzelius.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev