Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rekrytering

Ivo Stopner slutar - han blir Hufvudstadens nya vd

Publicerad: 23 juni 2021, 06:42

Ivo Stopner lämnar bolaget vid årsskiftet. Anders Nygren (th) tar över.

Hufvudstadens vd sedan 22 år går i pension vid årsskiftet.
Styrelsen har redan utsett hans efterträdare.

Ämnen i artikeln:

HufvudstadenIvo Stopner

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Ivo Stopner har varit vd på fastighetsbolaget sedan 1999, men har nu meddelat styrelsen att han vill utnyttja sitt så kallade 60-årsavtal och gå i pension vid årsskiftet 2021/2022. 

Styrelsen har utsett vice vd Anders Nygren till hans efterträdare. Han har jobbat inom bolaget i 15 år, är 51 år gammal och civilingenjör i botten. I dagsläget är han ansvarig för affärsområde Stockholm. 

Läs även: LISTA: 10 börsbolag avslöjar sina bästa hållbarhetsstrategier - och största risker

– Det är glädjande att vi kan göra detta byte på vd-posten genom en internrekrytering som säkerställer kontinuitet i företaget, säger styrelseordförande Fredrik Lundberg i ett pressmeddelande.

– Jag har arbetat i Hufvudstaden i över 30 år, varav 22 år som vd. Det har varit oerhört stimulerande och utvecklande att under så lång tid få förmånen att leda detta fina företag och alla dess väldigt kompetenta och engagerade medarbetare. Jag vill önska min efterträdare Anders Nygren all framgång i hans nya viktiga arbete när jag lämnar över stafettpinnen för att få tid över för andra intressen, som också ligger mig varmt om hjärtat, säger Ivo Stopner.

Läs även: LISTA: Största svenska fastighetsägarna 2021 

Sedan tidigare har styrelsen utsett bolagets CFO Åsa Roslund till vice vd med tillträde den 1 januari 2022. Sedan tidigare är även Bo Wikare, chef Affärsområde NK, vice vd i Hufvudstaden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev