Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Rekrytering

ISS avyttrar nordisk bemanningsverksamhet

Publicerad: 13 Augusti 2014, 10:40

Facility service företaget ISS har tecknat avtal med privatägda Adolfsen Group om att avyttra den nordiska verksamheten inom bemanning och rekrytering (Personalhuset) i Norge, Sverige och Finland till ett värde av 350 miljoner norska kronor.


Ämnen i artikeln:

ISS

– Vi är mycket nöjda med detta avtal. Det är en del av vår pågående strategiska transformation som innebär att vi ytterligare fokuserar på vår kärnverksamhet – att leverera facility service med vår egen personal för att underlätta för våra kunder att nå sina mål. Personalhuset och dess anställda passar bra in hos Adolfsen Group som har tillväxtfokus inom detta område och kommer att utveckla verksamheten för framtiden, säger Troels Bjerg, CEO för ISS Norden, i ett pressmeddelande.

ISS räknar med att fortsätta att använda sig av Personalhusets tjänster. Intäkterna från transaktionen kommer att användas för att stödja genomförandet av ISS affärsstrategi.

Den nordiska bemanning- och rekryteringsverksamheten har cirka 3 300 anställda i Norge, Sverige och Finland. Verksamheten genererade en intäkt på 839 miljoner norska kronor under 2013, varav merparten (81 procent) i Norge.

Parterna räknar med att affären ska slutföras i slutet av september 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ISS

Ämnen i artikeln:

ISS

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.