torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ingela Lindh ny VD för Stockholmshem

Publicerad: 25 januari 2009, 23:00

Stockholms stads stadsbyggnadsdirektör Ingela Lindh tillträder den 15 april som ny VD för Stockholmshem.

Ämnen i artikeln:

Ingela Lindh

Stockholms stads stadsbyggnadsdirektör Ingela Lindh tillträder den 15 april som ny VD för Stockholmshem.

– Det är mycket roligt och hedrande att få uppdraget att leda Stockholmshem, säger Ingela Lindh. Företaget är en av de största aktörerna i utbyggnaden av Stockholm och en gedigen hyresvärd med många nöjda hyresgäster.

Ingela Lindh har arbetat som arkitekt både i Sverige och utomlands och har varit chef för Stadsbyggnadskontoret sedan år 2000. Hon har arbetat i olika befattningar i staden sedan 1991.

– Jag är verkligen nöjd med den rekrytering vi har lyckats göra, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung, (fp). Med Ingela Lindh vid rodret får Stockholmshem en erfaren ledare. Hennes bakgrund som arkitekt och stadsbyggnadsdirektör är synnerligen lämplig med tanke på det uppdrag bolaget har från ägaren Stockholms stad att bygga nya hyresrätter i Stockholm.

Ingela Lindh blir Stockholmshems sjätte verkställande direktör sedan starten 1937 och tillträder den 15 april. Hon efterträder Pelle Björklund som före jul tillträdde motsvarande befattning på Svenska Bostäder. Fram till den 15 april fortsätter vice VD Mikael de Faire som tillförordnad VD för Stockholmshem.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande 2009-01-26

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev