fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Rekrytering

Ingela Lindh ny stadsdirektör i Stockholm

Publicerad: 7 september 2016, 06:47

Ingela Lindh. Foto: Stockholms stad.

Ingela Lindh, idag biträdande stadsdirektör och chef för avdelningen för stadsutveckling, föreslås bli ny stadsdirektör i Stockholm och vd för Stadshus AB. Hon efterträder därmed Lars Rådh.

Ämnen i artikeln:

Ingela LindhKarin WanngårdStockholm

Ingela Lindh, idag biträdande stadsdirektör och chef för avdelningen för stadsutveckling, föreslås bli ny stadsdirektör i Stockholm och vd för Stadshus AB. Hon efterträder därmed Lars Rådh, som tillträdde efter valet 2014.

Ingela Lindh har tidigare varit stadsbyggnadsdirektör i Stockholm och var i fem år vd för allmännyttiga Stockholmshem. Efter valet återvände hon dock till stadshuset för rollen som biträdande stadsdirektör och stadsutvecklingschef.

– Ingela Lindh har arbetat med att förändra stadens organisation och arbetssätt när det gäller bostadsbyggandet där vi har ett tydligt och högt ställt mål om 40 000 bostäder till 2020. Det är något som hon nu tar med sig i sin nya roll som stadsdirektör. Bostadsbristen är en av de största utmaningarna som Stockholm står inför, säger finansborgarråd Karin Wanngård.

Margareta Östrand och Fredrik Jurdell föreslås bli nya biträdande stadsdirektörer. Margareta Östrand är stadsdelsdirektör på Södermalms stadsdelsförvaltning och Fredrik Jurdell är vd på SHIS (Stiftelsen hotellhem i Stockholm).

Förslaget ska förhandlas enligt MBL för att sedan komma upp till beslut på Kommunstyrelsens nästa sammanträde, onsdag den 14 september.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev